Hoekstra

Wie

Op 21 februari 2020 is de laatste nieuwsbrief verzonden aan iedereen die op de mailing van Frans Henk Hoekstra staat. Helaas is gebleken dat veel mensen deze berichten niet goed ontvangen. Controleer uw spam, en stuur s.v.p. een nieuw bericht. Hartelijk dank voor uw medewerking. Op deze website staat altijd de meest actuele informatie over het aanmelden voor een nieuwe reis.

Frans Henk Hoekstra (1964) organiseert kunst- en architectuurreizen. Hij werkt daarnaast als zelfstandig kunsthistoricus voor het onderwijs en musea.

Studie
Hij voltooide een eerstegraads lerarenopleiding Handvaardigheid en Kunstgeschiedenis en de kunstvakopleiding Monumentale Keramiek aan de Christelijke Academie voor Beeldende Kunsten in Kampen. Aan de Vrije Universiteit in Amsterdam studeerde hij kunstgeschiedenis.

Werk
Na zijn studie heeft hij gewerkt in het Frans Halsmuseum in Haarlem (werkervaringsplaats) en kreeg hij een beurs voor een educatief project in het Museu de Arte in Sao Paulo in Brazilië. Hij heeft ruim 15 jaar gewerkt als docent keramiek. Frans Henk Hoekstra werkt als rondleider in het Stedelijk Museum Amsterdam. 

HOVO Amsterdam en Nijmegen
Sinds 1994 werkt hij als docent kunstgeschiedenis aan het HOVO aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en het HOVO aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Voor HOVO ontwikkelde hij een leergang kunstgeschiedenis en architectuur van de klassieke oudheid tot heden (4 jaar programma HOVO VU Amsterdam). Op dit moment is hij bezig met het ontwikkelen van een nieuwe leergang over de beeldende kunst in musea rondom het Museumplein in Amsterdam (Kunst in context). 

 

Studiereizen
Sinds 1998 organiseert Frans Henk Hoekstra per jaar 3 à 4 reizen naar New York, Chicago, Madrid, Rome, Venetië, Londen of Berlijn. Daarnaast worden kortere programma's aangeboden (Biënnale Venetië, Düsseldorf, Gent).

Lees reacties van deelnemers