Hoekstra

Stedelijk Museum

Op 23 september is de laatste nieuwsbrief verzonden aan iedereen die op de mailing van Frans Henk Hoekstra staat. Helaas is gebleken dat veel mensen deze berichten niet goed ontvangen. Controleer uw spam, en stuur s.v.p. een nieuw bericht. Hartelijk dank voor uw medewerking. Op deze website staat altijd de meest actuele informatie over het aanmelden voor een nieuwe reis.

Frans Henk Hoekstra (ca. 25 jaar gids en trainer in het Stedelijk Museum Amsterdam) biedt speciale rondleidingen aan voor groepen over de grote najaarstentoonstelling in het Stedelijk Museum in Amsterdam (Migrantenkunst: Chagall, Picasso, Mondriaan). 

CHAGALL, PICASSO, MONDRIAAN E.A.

MIGRANTEN IN PARIJS
 

Tentoonstelling — 21 september 2019 tot en met 2 februari 2020

Tentoonstelling over Chagall, Picasso, Mondriaan en andere bekende en onbekende kunstenaar-migranten in Parijs in de jaren 1900 -1950. Een verhaal over anders zijn, dat wat ons onderling met elkaar verbindt en je weg vinden in een gepolariseerde samenleving en kunstwereld.

Marc Chagall, Pablo Picasso, Piet Mondriaan en andere bekende en onbekende kunstenaars trekken in de eerste helft van de vorige eeuw naar hét kunstcentrum van de wereld: Parijs. Zij moeten er hun weg vinden in een gepolariseerde samenleving, vol nationalisme, vreemdelingenhaat en antisemitisme. Dit is het verhaal van kunstenaars die moedige beslissingen nemen en in een vreemd land tot uitzonderlijk vernieuwend werk komen. De tentoonstelling is een uitgelezen kans om het werk van de grote moderne meesters in een ander licht te zien, én om nieuwe kunstenaars te ontdekken.

Chagall, Picasso, Mondriaan e.a.: Migranten in Parijs is gebaseerd op de rijke collectie van het Stedelijk Museum, en toont werk van meer dan 50 beeldend kunstenaars, fotografen en grafisch vormgevers. Bovendien zal voor het eerst in bijna 70 jaar de grote collectie Chagalls van het Stedelijk te zien zijn: 40 werken, waaronder acht iconische schilderijen, sommige speciaal voor de tentoonstelling gerestaureerd.

Aanmelden als groep
U kunt zich via deze website als groep (maximaal 15 personen) aanmelden voor het maken van een afspraak

Duur van de rondleiding
1,5 uur (of indien gewenst i.o. langer).

Grootte van de groep maximaal 15 personen.

Kosten
Rondleiding voor maximaal 15 personen: 1,5 uur € 190,- (inclusief 21 % btw). 

Entreetickets niet inbegrepen (MJK geldig + evt. toeslag tentoonstelling)

Data
In overleg en afhankelijk van beschikbaarheid. Groepsreserveringen moeten bij het museum worden aangevraagd. Het museum is ook op vrijdagavond geopend.

Annuleringskosten
Indien de groep moet annuleren zijn de kosten 100%. Indien Frans Henk Hoekstra moet annuleren wordt het bedrag aan u gerestitueerd en/of wordt er gezocht naar een nieuwe datum.