Hoekstra
Terug naar overzicht

MÜNCHEN/Augsburg

Maandag 03 sep 2018 t/m maandag 10 sep 2018

Programma

Deze reis is inmiddels voorbij en wordt in de toekomst weer aangeboden.

München is dé museumstad in Zuid-Duitsland. In een gevarieerd en intensief 8-daags kunsthistorisch programma komt de hele kunstgeschiedenis van de klassieke oudheid tot de hedenaagse kunst voorbij. Naast museabezoek bestaat het programma uit enkele architectuurwandelingen en bekijken en bespreken we de monumenten in de stad. Een excursie naar Augsburg (beeldhouwwerk Adriaen de Vries) en de Wieskirche (Johann en Dominikus Zimmermann) maakt deel uit van het afwisselende programma. Het hotel ligt zeer centraal, veel musea zijn op loopafstand.

Het programma bestaat o.a. uit:

1. Musea

Alte Pinakothek (Europese schilderkunst 1300 - 1700, met topstukken Italiaanse en Duitse renaissance, o.a. Rafaël, Cranach, Holbein en Dürer)

Neue Pinakothek (19e eeuw: Nazareener, Friedrich)

Sammlung Schack (19e eeuw Duitsland)

Pinakothek der Moderne (20e eeuwse kunst)

Glyptothek (Klassieke beeldhouwkunst met Aegina beeldengroep, dé belangrijkste beeldengroep voorafgaand in tijd aan de beeldhouwwerken van het Parthenon)

Bayerisches Nationalmuseum (indrukwekkend overzicht van de vroegchristelijke beeldhouwkunst tot de laat barok)

Haus der Kunst (hedendaagse kunst)

Staatsgalerie Moderner Kunst

Städtische Galerie in Lenbachhaus (Der Blaue Reiter, Kandinsky, Klee, Macke, Jawlensky, e.a.)

Museum Brandhorst (Hedendaagse kunst)

Architectuur

Rondleidingen in musea worden afgewisseld met architectuurwandelingen waarin kerken, gebouwen en monumenten worden besproken. Bezoeken o.a. aan de Frauenkirche, Asamkirche en Michaelskirche staan op het programma. Daarnaast bezoeken we de Residenz en bekijken we o.a. het Antiquarium (museumzaal 16e eeuw) en beeldhouwkunst van o.a. Hubert Gerhard.

Augsburg

Dagexcursie Augsburg met bezoek aan het Maximilianmuseum voor de originele en gerestaureerde beelden van Adriaen de Vries en Hubert Gerhard. De fonteinen in de stad (kopieën) bekijken we tijdens een stadswandeling.

Wieskirche

Beieren en rococo gaan goed samen. In het zuiden van Beieren ligt één van de hoogtepunten van de Duitse rococo: de Wieskirche. 

Wijzigingen in het programma voorbehouden

Reissom 

€ 1435,- per persoon op basis van een tweepersoonskamer

Toeslag eenpersoonskamer € 320,-

Verplichte bijdrage garantiefonds GGTO € 15,- per factuur (indien Frans Henk Hoekstra failliet gaat heeft u 100% recht op restitutie van de reissom).

Reissom is inclusief:

*Uitgebreid 8daags kunsthistorisch programma o.l.v. Frans Henk Hoekstra

*Inleidend hoorcollege over de stadsgeschiedenis van München en een toelichting op het kunsthistorische programma

*Reader van bescheiden omvang

*Alle papieren en plattegronden die evt. tijdens het programma zullen worden uitgereikt.

*Vlucht Amsterdam - München v.v. met KLM: gunstige vliegtijden, d.w.z. op de dag van aankomst én vertrek nog tijd voor een programma in München, u verblijft ruim een week in de stad.

*Alle luchthavenbelastingen en toeslagen voor zover nu bekend.

*Transfer per touringcar van de luchthaven naar het hotel en v.v.

*7(!) overnachtingen in centrum van München in hotel IBIS München City. Het hotel is ideaal gesitueerd voor het programma, alle programma-onderdelen zijn te voet/met openbaar vervoer goed te bereiken.

*7 x ontbijtbuffet

*Vervoer München - Augsburg en v.v.

*Vervoer München - Wieskirche en v.v.

*Alle entrees van de volgende musea en gebouwen:

Alte Pinakothek, Neue Pinakothek, Pinakothek der Moderne, Sammlung Schack, Glyptothek, Bayerisches Nationalmuseum, Haus der Kunst, Staatsgalerie Moderner Kunst, Städtische Galerie in Lenbachhaus, Museum Brandhorst, Residenz, Maximilianmuseum (Augsburg). Entreeprijzen zijn gebaseerd op eventuele groeps- en leeftijdskortingen.

*Toeristenbelastingen Duitsland

*Verzekeringspremie voor zgn. ´zakendekking´: als Frans Henk Hoekstra de reis niet kan begeleiden, heeft u het recht op volledige vergoeding van de reissom.

*Alle reserveringskosten en eventuele toeslagen om rondleidingen te verzorgen. Daar waar niet mag worden rondgeleid krijgt u elders een inleiding.

*Administratie- en reserveringskosten reisbureau

*Gebruik geluidssysteem: u gebruikt een ontvanger/oortje. 

Wijzigingen in het programma voorbehouden.

Voorwaarden

Verantwoordelijkheden
Frans Henk Hoekstra is geen reisleider. Hij is verantwoordelijk voor de samenstelling en inhoudelijke begeleiding van het programma. Zo mogelijk worden met alle musea, gebouwen, instituten, monumenten die tijdens het programma bezocht zullen worden, afspraken gemaakt. U hoeft niet in de rij te staan voor kassa’s.

Indien praktisch gewenst zal Frans Henk Hoekstra zorgdragen voor het gezamenlijk organiseren van vervoer en verblijf. De kosten hiervoor maken onderdeel uit van de reissom. Frans Henk Hoekstra verzamelt deze gelden en geeft deze door aan de betreffende reisorganisatie, hotel, vervoerder, etc.

Aansprakelijkheid
Frans Henk Hoekstra is niet aansprakelijk voor problemen die te maken hebben met het vervoer en/of hotel. Afhankelijk van de reisbestemming wordt samengewerkt met een reisbureau. Vluchten worden geregeld door Van Moorselaar Travelmanagement. U bent zelf verantwoordelijk voor een goede reis- en ongevallenverzekering/eventuele medische hulp.

Paspoort, Naamsvermelding vliegticket 
In de bevestigingsbrief van deelname wordt gevraagd uw naam te controleren. Zorg voor een juiste en volledige naamsvermelding conform uw paspoort bij opgave voor deelname aan de reis. Bij onjuiste vermelding kan dit (later) leiden tot hoge kosten.

Inschrijving
Dit is de eerste keer dat ik deze reis organiseer. Het kan zijn dat de belangstelling voor deze nieuwe reis groter is dan het aantal plaatsen. De inschrijving start op vrijdag 23 maart om 10 uur. Inschrijving op volgorde van binnenkomst, alleen via het aanmeldingsformulier via de link op deze website. Als op zaterdag 24 maart mocht blijken dat er meer inschrijvingen zijn dan plaatsen wordt er geloot (maar hopelijk is dit niet nodig). 

Het kan zijn dat een studiereis (soms snel) overboekt is. Indien de reis vol is komt uw aanmelding (voorlopig) op een wachtlijst. Annuleringen zijn soms kort voor vertrek. Het komt voor dat iemand 'onderaan' de wachtlijst toch mee kan omdat veel mensen op de wachtlijst andere plannen maken. 

Betaling
Kosten van hotels en vliegtickets moeten vaak vroeg worden (aan)betaald. In de bevestigingsbrief van de reis wordt u gevraagd een aanbetaling te doen (50 % van de reissom).

Eenpersoonskamer
Indien u als alleengaande wel een tweepersoonskamer wilt delen kunt u dit aangeven. Indien u een tweepersoonskamer deelt kan het voorkomen dat de andere persoon moet annuleren. Dit betekent dat -indien niemand deze plaats kan/wil innemen- u rekening dient te houden met betaling van deze toeslag. Deze toeslag is geen geldige reden om de reis te annuleren.

Annulering

1. 
Helaas is het soms nodig een reis te annuleren. Annuleringen vinden soms heel kort voor vertrek plaats. Veel mensen hebben een ´doorlopende´ annuleringsverzekering, daarom is in de reissom GEEN annuleringsverzekering opgenomen. Indien u dat wilt dient u zelf te zorgen voor een annuleringsverzekering.

2. 
Indien u een annuleringsverzekering heeft/wenst af te sluiten controleer dan vooraf of uw verzekering in voldoende mate geldig is voor een kunsthistorische reis zoals hier beschreven! Bij twijfel neem contact op met uw verzekeringsmaatschappij.

3.
Als datum van annulering geldt de datum van ontvangst uw schriftelijke (dus niet mondelinge!) annulering.

4. 
De kosten bij annulering van uw kant zijn:

Let op: Bij deze reis naar München 2018 zijn er altijd 100 % kosten voor het vliegticket na inschrijving en bevestiging van deelname. Dit heeft te maken met de steeds strengere voorwaarden van (o.a.) KLM.

De totale kosten bij annulering van uw kant zijn:

meer dan 90 dagen voor vertrekdatum:  gemaakte kosten (verschillend per reis, maar nooit meer dan 50 % van de reissom)

van 90 tot en met 60 dagen voorafgaand aan vertrekdatum: 70 % van de reissom

bij annulering daarna 100 % van de totale reissom.

5.
Indien er een wachtlijst is zal Frans Henk Hoekstra diegenen benaderen die eventueel uw plaats kunnen innemen.
Bij annulering van uw kant betekent het niet automatisch dat iemand uw plaats kan en wil innemen. Hoe korter voor vertrek, hoe kleiner de kans dat iemand uw plaats kan en wil innemen. Ervaring leert dat veel mensen op de wachtlijst inmiddels andere plannen hebben gemaakt.
Indien u zelf voor een vervang(st)er zorgt, worden alleen de gemaakte kosten (bv. voor wijziging vliegticket) in rekening gebracht.

In alle andere gevallen gelden de annuleringskosten onder punt 4.

6.
Indien Frans Henk Hoekstra de reis moet annuleren heeft u uiteraard recht op volledige restitutie van de reissom.

7.
Inzenden van het deelnameformulier betekent dat u bekend bent met en akkoord gaat met deze voorwaarden genoemd bij deze reis.

Deelname betekent dat u in staat bent om zelfstandig te reizen en over een goede conditie beschikt. Uiteraard kunt u altijd af- of aanhaken bij het programma. Zie voor veel gestelde vragen en voor meer informatie Reizen Algemeen.

Inschrijven

U kunt zich hier inschrjven.

© Frans Henk Hoekstra 2013