Hoekstra
Terug naar overzicht

9daagse studiereis New York 2019

Woensdag 29 mei 2019 t/m vrijdag 07 jun 2019

Programma

Deze reis is volgeboekt. Er is nog geen wachtlijst. De reis is ver weg, wie zich op de wachtlijst plaatst kan op het moment dat er een plek vrijkomt alsnog beslissen wel of niet mee te gaan. Dit programma wordt in 2020 niet aangeboden.

9 dagen dazzling and sizzling New York! Ontdek de nieuwste en hipste kunst in een exclusieve en unieke galerietocht door de stad langs de meest toonaangevende galeries. We bekijken de nieuwe architectuur rondom Times Square met voorlopig als laatste hoogtepunt de New York Times Tower. Het nieuwe MoMA is klaar met een spectaculaire collectie 20e eeuwse kunst. In Financial District wordt hard gewerkt aan het gebied rond de voormalige Twin Towers. De Freedom Tower is voltooid, maar de naam is inmiddels alweer gewijzigd. Het gaat maar door in deze stad die nooit slaapt en altijd weer verbaast.

Het zeer uitgebreide en intensieve 9-daagse programma (!) bestaat uit een combinatie van museabezoek, architectuurwandelingen, het bekijken van monumenten en beelden, bezoek aan gebouwen, een galerietocht door SoHo en Chelsea en uiteraard ´vrije tijd´ om zelf deze dynamische stad te ervaren.

Centraal in het programma staan uitgebreide bezoeken aan de grote musea. Verschillende afdelingen worden bezocht. Een vooraf gemaakte selectie van werken zal worden bekeken.

Bezocht zullen worden de collecties van:

The Metropolitan Museum of Art (o.a. bezoeken aan de afdelingen Sumerische en Assyrische kunst, Perzische kunst, Cycladische kunst, Egypte (Tempel van Dendur), Europese schilderkunst (Vermeer, Rembrandt, Manet, Cézanne) en Amerikaanse schilderkunst (Gorky, Kline, Pollock, Rothko).

Uitgebreid dagprogramma met rondleidingen over verschillende afdelingen.

The Museum of Modern Art (MoMA), Grootse collectie 20e eeuwse beeldende kunst (Brancusi, Picasso ‘Les demoiselles d’Avignon’, Pollock, Newman, Rothko)

The Guggenheim (Frank Lloyd Wright, Tannhauser collectie Impressionisten en Postimpressionisten en wisselende tentoonstellingen)

The Frick-collectie (Particuliere collectie van staalmagnaat, met maar liefst 3 schilderijen van Vermeer, deze werken worden niet uitgeleend en zijn dus alleen in New York te zien).

The Whitney Museum of American Art (Het museum voor de Amerikaanse kunst: o.a.: Hopper, Calder, Gorky). 

Één dag is er geen gezamenlijk programma, u kunt op eigen gelegenheid bijvoorbeeld DIA Foundation in Beacon, Storm King Art Center bezoeken of bv. de Neue Galerie aan 5th Avenue (Klimt: eerste portret van Adèle Bloch Bauer). Tijdens het programma ontvangt u van Frans Henk Hoekstra informatie over deze te bezoeken musea.

Architectuur
In een serie architectuurwandelingen krijgt u o.a. een overzicht van de ontwikkelingen in de architectuur van o.a. de ´skyscraper´. Al wandelend leert u New York goed kennen.

Galerietocht
Één dag zal besteed worden aan toonaangevende galerieën in Soho en Chelsea: we bekijken en bespreken de jongste kunst en bezoeken zo mogelijk twee installaties van de kunstenaar Walter de Maria.

en verder………

zullen tal van standbeelden, monumenten, kunstwerken in de openbare ruimte bekeken worden.

Wijzigingen in het programma voorbehouden.

2. Reisdata 9/10 daagse reis

Vertrek woensdag 29 mei 2019

Terugreis vertrek avondvlucht vanuit New York donderdag 6 juni 

Aankomst Schiphol op vrijdag 7 juni

3. Reissom

Kunsthistorisch programma 9-dagen New York € 2.355.- per persoon op basis van een tweepersoonskamer met eigen badkamer. 

Toeslag voor een eenpersoonskamer € 560.- voor 8 overnachtingen met eigen badkamer.

Reissom is gebaseerd op de huidige koers van de Amerikaanse dollar. Mocht de dollarkoers zich meer dan 20% wijzigen tussen nu en de reisdatum, dan worden eventuele extra kosten doorberekend of in geval van lagere dollarkoers niet gemaakte kosten aan u gerestitueerd (dit geldt alleen voor de kosten van het verblijf).

Deze reissom is inclusief:

*Uitgebreid 8/9-daags studieprogramma olv Frans Henk Hoekstra

*Informatieve bijeenkomst en lezing vooraf (stadsgeschiedenis van New York). In de bijeenkomst zal ook een beeld geschetst worden van het kunsthistorische programma en zullen praktische zaken besproken worden zoals het vervoer in de stad, eten, etc.

*Rondleidingen in musea waar mogelijk, en inleidingen op de collectie.

*Vervoer met KLM/Delta, de heenreis in de ochtend en op de 9e dag een late avondvlucht, aankomst 10e dag in de ochtend. Met deze gunstige vliegtijden bent u ruim 8 dagen in de stad New York! 

*Alle luchthavenbelastingen, veiligheidstoeslagen en brandstoftoeslagen behorend bij het vliegticket (conform opgave voor zover nu bekend)

*Transfers luchthaven - Manhattan en v.v.

*8 (!) overnachtingen in zeer eenvoudige kamer op basis van een kamerbezetting van twee personen (Double (1 groot bed)  of Twin (2 bedden). De plek is centraal gelegen op Manhattan. Alle onderdelen van het programma zijn goed te bereiken met openbaar vervoer. 

*Alle gereserveerde kamers hebben een eigen toilet/douche.

*Architectuurwandelingen door Manhattan, zo mogelijk gecombineerd met bezoeken interieurs

*Alle entrees van musea zoals genoemd in het programma (vaste collectie)

*Reserveringskosten musea en alle toeslagen voor musea voor toestemming om rond te mogen leiden en/of kosten rondleiding

*Bemiddelings- en administratiekosten reisbureau

*Verzekeringspremie zakendekking (indien Frans Henk Hoekstra reis niet kan begeleiden, zie onder voorwaarden)

*Reader van bescheiden omvang met uitgebreide programmabeschrijving, informatie, artikelen.

    *Alle onkosten Frans Henk Hoekstra

De reissom is exclusief:

-Verplichte bijdrage garantiefonds SGTO 15,- euro per boeking.

Wijzigingen in het programma voorbehouden.

 

Voorwaarden

REISVOORWAARDEN

Verantwoordelijkheden
Frans Henk Hoekstra is geen reisleider. Hij is verantwoordelijk voor de samenstelling en inhoudelijke begeleiding van het programma. Zo mogelijk worden met alle musea, gebouwen, instituten, monumenten die tijdens het programma bezocht zullen worden, afspraken gemaakt. U hoeft niet in de rij te staan voor kassa’s.

Indien praktisch gewenst zal Frans Henk Hoekstra zorgdragen voor het gezamenlijk organiseren van vervoer en verblijf. De kosten hiervoor maken onderdeel uit van de reissom. Frans Henk Hoekstra verzamelt deze gelden en geeft deze door aan de betreffende reisorganisatie, hotel, vervoerder, etc.

Aansprakelijkheid
Frans Henk Hoekstra is niet aansprakelijk voor problemen die te maken hebben met het vervoer en/of hotel. Afhankelijk van de reisbestemming wordt samengewerkt met een reisbureau. Vluchten worden geregeld door Van Moorselaar Travelmanagement. U bent zelf verantwoordelijk voor een goede reis- en ongevallenverzekering/eventuele medische hulp.

Paspoort, Naamsvermelding vliegticket en ESTA
In de bevestigingsbrief van deelname wordt gevraagd uw naam te controleren. Zorg voor een juiste en volledige naamsvermelding conform uw paspoort bij opgave voor deelname aan de reis. Bij onjuiste vermelding kan dit (later) leiden tot hoge kosten.

Voor aanvang van de reis moet u zelf toestemming aanvragen om af te mogen reizen naar de VS (ESTA verklaring). Let op: dit is dus geen visum! De kosten zijn ca. $ 15.-. U bent zelf verantwoordelijk om dit op tijd aan te vragen.

Frans Henk Hoekstra is niet aansprakelijk voor het niet ontvangen van een ESTA  (of een eventueel noodzakelijk visum). Dit betekent dat er voor u 100 % kosten zijn indien u om deze reden de reis moet annuleren, tenzij iemand van een evt. wachtlijst uw plaats kan/wil overnemen.

Inschrijving
Inschrijving start op woensdag 24 oktober. Iedereen op de mailing van Frans Henk Hoekstra heeft hier bericht over ontvangen. Aanmelden voor de mailing kan via het contactformulier. Het kan zijn dat een studiereis (soms snel) overboekt is. Indien de reis vol is komt uw aanmelding (voorlopig) op een wachtlijst. Annuleringen zijn soms kort voor vertrek. Het komt voor dat iemand 'onderaan' de wachtlijst toch mee kan omdat veel mensen op de wachtlijst andere plannen maken. 

Betaling
Kosten van hotels en vliegtickets moeten vaak vroeg worden (aan)betaald. In de bevestigingsbrief van de reis wordt u gevraagd een aanbetaling te doen (50 % van de reissom).

Eenpersoonskamer
Indien u als alleengaande wel een tweepersoonskamer wilt delen kunt u dit aangeven. Indien u een tweepersoonskamer deelt kan het voorkomen dat de andere persoon moet annuleren. Dit betekent dat -indien niemand deze plaats kan/wil innemen- u rekening dient te houden met betaling van deze toeslag. Deze toeslag is geen geldige reden om de reis te annuleren.

Annulering

1. 
Helaas is het soms nodig een reis te annuleren. Annuleringen vinden soms heel kort voor vertrek plaats. Veel mensen hebben een ´doorlopende´ annuleringsverzekering, daarom is in de reissom GEEN annuleringsverzekering opgenomen. Indien u dat wilt dient u zelf te zorgen voor een annuleringsverzekering.

2. 
Indien u een annuleringsverzekering heeft/wenst af te sluiten controleer dan vooraf of uw verzekering in voldoende mate geldig is voor een kunsthistorische reis zoals hier beschreven! Bij twijfel neem contact op met uw verzekeringsmaatschappij.

3.
Als datum van annulering geldt de datum van ontvangst uw schriftelijke (dus niet mondelinge!) annulering.

4. 
De kosten bij annulering van uw kant zijn:

Let op: Bij deze reis naar New York 2019 zijn er altijd 100 % kosten voor het vliegticket na inschrijving en bevestiging van deelname. Dit heeft te maken met de steeds strengere voorwaarden van (o.a.) KLM.

De totale kosten bij annulering van uw kant zijn:

meer dan 90 dagen voor vertrekdatum:  gemaakte kosten (verschillend per reis, maar nooit meer dan 50 % van de reissom)

van 90 tot en met 60 dagen voorafgaand aan vertrekdatum: 70 % van de reissom

bij annulering daarna 100 % van de totale reissom.

5.
Indien u zelf voor een vervang(st)er zorgt, worden alleen de gemaakte kosten (bv. voor wijziging vliegticket) in rekening gebracht.

In alle andere gevallen gelden de annuleringskosten onder punt 4.

6.
Indien Frans Henk Hoekstra de reis moet annuleren heeft u uiteraard recht op volledige restitutie van de reissom.

7.
Inzenden van het deelnameformulier betekent dat u bekend bent met en akkoord gaat met deze voorwaarden genoemd bij deze reis.

Deelname betekent dat u in staat bent om zelfstandig te reizen en over een goede conditie beschikt. Uiteraard kunt u altijd af- of aanhaken bij het programma. Zie voor meer informatie (FAQ) Reizen Algemeen.

 

Inschrijven

U kunt zich hier inschrjven.

© Frans Henk Hoekstra 2013